Stołówka

Kategoria: Rodzice

 

Jadłospis 23 - 27 września

Dzień Obiad Skład Alergeny

Poniedziałek

23.09.2019

- zupa pomidorowa z makaronem

- jajko w sosie koperkowym

- ziemniaki

- sok jabłkowo-aroniowy/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler, makaron z pszenicy durum, koncentrat pomidorowy 28%-30%, śmietana 18%, przyprawy do smaku

- mąka pszenna, jaja, śmietana 18%, masło,koperek, przyprawy

do smaku

- ziemniaki, mleko 3/2%

- jabłko, aronia

1,7,9

1,3,7

7

Wtorek

24.09.2019

- zupa z zielonego groszku

- spaghetti

- kompot z czarnej porzeczki/woda

- porcje rosołowe z drobiu, , marchew, pietruszka zielona i korzeń, por, seler, zielony groszek, ziemniaki, przyprawy do smaku

- mięso wieprzowe z łopatki, makaron z pszenicy durum mąka pszenna, olej rzepakowy, czosnek, cebula, koncentrat pomidorowy  28%-30%, przyprawy do smaku

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka

1,9

1,7

Środa

25.09.2019

- zupa rosół z lanym ciastem

- biała pieczeń

- ziemniaki

- surówka colesław

- kompot owocowy/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, lubczyk, jaja, mąka pszenna, przyprawy do smaku

- schab b/k, maka pszenna, przyprawy do smaku

- ziemniaki,masło

- biała kapusta, marchewka, jogurt naturalny, przyprawy do smaku

- czarna porzeczka

1,3,9

1

7

7

Czwartek

26.09.2019

- zupa jarzynowa

- łazanki

- kompot z czarnej porzeczki/woda

- porcje rosołowe z drobiu, por, seler, marchew, pietruszka korzeń i nać, fasolka szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, przyprawy do smaku

- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso

z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), koncentrat pomidorowy 28%-30%, cebula, olej rzepakowy, makaron z pszenicy durum, przyprawy do smaku

- czarna porzeczka

1,9

1,6,7,9,10

12

27.09.2019

- zupa koperkowa z ryżem

- kotleciki z ryby

- ziemniaki

- surówka z kiszonej kapusty

- soczek multiwitamina

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, koperek, por, seler,ryż, przyprawy do smaku

- ryba mintaj, bułka poznańska(mąka pszenna, żytnia, drożdże, sól,cukier, olej rzepakowy)jajka, przyprawy do smaku

- ziemniaki, mleko 3/2%

- kapusta kiszona, marchew, jabłko

- jabłko, pomarańcza, ananas, banan, mango, marakuja, brzoskwinia, liczi, kiwi, limonka

1,9

1,3,4

7

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.

W tym miesiącu stołówka będzie wydawać obiady od 09.09.2019r.

Opłata za obiady za wrzesień 2019r. będzie wynosić:

16 dni x 4zł (koszt jednego obiadu) = 64 zł

Wpłat dokonujemy do 10.09.2019 r. u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy
i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.

Odsłony: 2204