Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

15.09.2025

- zupa żurek

- buchty, sos czekoladowy

- soczek jabłkowy         

- wywar mięsno-warzywny (boczek wędzony), boczek wieprzowy(mięso wieprzowe, 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%, sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), mąka żurek, ziemniaki, sól, pieprz

- mąka pszenna, drożdże, jaja, olej rzepakowy, mleko w proszku, cukier, sól, może zawierać  soję, czekolada gorzka 70% (miazga kakaowa, cukier), masło 82%

- jabłko

Wtorek

16.09.2025

- zupa pieczarkowa z makaronem

- kotlet  mielony

- ziemniaki

- buraczki

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, seler, sól, pieprz 

- mięso wieprzowe z szynki, mąka pszenna, bułka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, cebula, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- buraki, masło 82%, sól, pieprz, cytryna

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Środa

17.09.2025

- zupa krem z jarzyn

- łazanki

- kompot owocowy/ woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler

- makaron świderki z pszenicy durum, boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), kapusta kiszona, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%, olej rzepakowy,  pieprz, sól

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

Czwartek

18.09.2025

- zupa rosół z makaronem

- gulasz wieprzowy

- kasza jęczmienna

- sałatka z ogórka kiszonego

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- mięso z karczku, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, papryka słodka, sól, pieprz, czosnek

- kasza jęczmienna sól,

- ogórki kiszony, marchew, cebulka zielona, cebula

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

Piątek

19.09.2025

- zupa pomidorowa z ryżem

- ryba miruna smażona

- ziemniaki

- surówka z kiszonej kapusty

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny (porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), ryż, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, śmietana 18%, ryż, koncentrat pomidorowy 28%-30%, sól, pieprz 

- ryba miruna, bułka tarta, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy , sól

- ziemniaki, masło 82%, sól

- kapusta kiszona, marchew, koperek zielony, cebulka zielona, jabłko, pieprz

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

 

W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

Wykaz składników z wyszczególnieniem alergenów dostępny u intendenta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady we wrześniu 2025r. wynosi:

17dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 120zł

Termin płatności do 10.09.2025 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.