Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

31.03.2025

- zupa grysikowa z kalafiorem

- jajko w sosie koperkowym

- ziemniaki

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, kalafior, kasza manna, sól, pieprz

- mąka pszenna, jaja,  śmietana 18%, masło, sól, pieprz, zielony koperek

- ziemniaki, mleko 3/2%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Wtorek

01.04.2025

- zupa z zielonej fasoli

- pierogi z mięsem

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, seler, fasola szparagowa, sól, pieprz 

- łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, czosnek, cebula, sól, pieprz

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Środa

02.04.2025

- zupa rosół z lanym ciastem

- kotlet schabowy

- ziemniaki

- marchewka z groszkiem

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- schab, bułka tarta, jajka, olej rzepakowy, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- marchewka, sól, groszek zielony, mąka pszenna, masło 82%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Czwartek

03.04.2025

- zupa krupnik z ziemniakami

- filet z indyka w sosie pomidorowo paprykowym

- makaron penne

- kompot owocowy/ woda 

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, seler, kasza jęczmienna, pieprz, sól

- filet z indyka , mąka  pszenna, pomidory, papryka czerwona, sól, pieprz ,   koncentrat pomidorowy 28%-30%, pieprz, olej rzepakowy

- makaron  penne  z pszenicy durum

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Piątek

04.04.2025

- zupa pomidorowa z ryżem

- ryba okoń smażony

- ziemniaki

- kapusta koszona gotowana z marchewką

- kompot owocowy/ woda

- wywar mięsno-warzywny (porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), ryż, marchew, pietruszka korzeń, nać, seler, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy 28%-30%, sól, pieprz 

- ryba okoń, bułka tarta, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy , sól

- ziemniaki, masło 82%, sól

- kapusta biała, marchew, koperek zielony, sól, pieprz

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

          

W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w marcu 2025r. wynosi:

21dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 126zł

Termin płatności do 10.03.2025 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.