• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

13.10.2025

- zupa grochówka

- buchty z czekoladą

- kompot/woda    

- wywar mięsno-warzywny (boczek wędzony, marchew, pietruszka, seler) boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuskany, ziemniaki, marchew, pietruszka  korzeń, por, seler, sól, pieprz

- mąka pszenna, drożdże, jaja, olej rzepakowy, mleko w proszku, cukier, sól, może zawierać  soję, czekolada gorzka 70% (miazga kakaowa, cukier), masło 82%

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka, cukier

Wtorek

14.10.2025

- zupa jarzynowa

- filet z indyka w sosie paprykowo-pomidorowym

- ryż

 - kompot/woda    

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, seler

- filet z indyka , mąka  pszenna, pomidory, papryka czerwona, sól, pieprz ,   koncentrat pomidorowy 28%-30%, pieprz, olej rzepakowy

- ryż paraboliczny, sól

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka, cukier

Środa

15.10.2025

- zupa krem z pory

- kotlet wieprzowo drobiowy

- ziemniaki z kapustą

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, seler

- mięso wieprzowe z łopatki/filet z kurczaka, mąka pszenna, bułka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, cebula, sól, pieprz

- ziemniaki, kapusta kiszona, masło 82%, sól

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

Czwartek

16.10.2025

- zupa rosół z lanym ciastem

- biała pieczeń

- ziemniaki

- kapusta czerwona

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- schab, mąka pszenna, cebula, papryka czerwona słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- kapusta czerwona, masło 82%, cebula, jabłko, sól

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Piątek

17.10.2025

- zupa koperkowa z ryżem

- ryba miruna

- ziemniaki

- surówka z białej kapusty

- soczek owocowy

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), ryż, marchew, pietruszka korzeń, nać, seler, sól, pieprz

- ryba miruna, bułka tarta, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól

- ziemniaki, masło 82%, sól

- biała kapusta, marchewka, cebulka zielona, jabłka

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

 

W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów. Wykaz składników z wyszczególnieniem alergenów dostępny u intendenta.

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w październiku 2025r. wynosi:

23dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 138zł

Termin płatności do 10.10.2025 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.

Update cookies preferences