• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

23.06.2025

- zupa grochówka

- makaron z serem

- kompot owocowy/woda          

- wywar mięsno-warzywny (boczek wędzony,) boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuszczony, ziemniaki, sól, pieprz

- makaron kokardki z pszenicy durum, ser twaróg półtłusty, masło 82%

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka, cukier

Wtorek

24.06.2025

- zupa koperkowa z ryżem

- kotlet z jajka

- ziemniaki

- groszek z marchewką

- soczek

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, ryż, sól, pieprz

- jajka, mąka pszenna, bułka pszenna, olej rzepakowy, zielona  pietruszka , cebulka zielona, sól, pieprz

- ziemniaki, sól

- groszek zielony, marchewka, masło 82%

- jabłko

Środa

25.06.2025

- zupa z kapuśniak z kapusty włoskiej

- gulasz wieprzowy

- kasza jęczmienna

- sałatka z ogórka 

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, kapusta włoska, pietruszka korzeń, nać, seler, pieprz, sól

- szynka b/k,  mąka pszenna, olej rzepakowy, czosnek, cebula, pieprz, sól, ziele angielskie, papryka słodka

- kasza jęczmienna, sól

- ogórki, woda, ocet cukier, sól, koper, czosnek, chrzan, gorczyca, ziele angielskie , pieprz, liść laurowy

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

Czwartek

26.06.2025

- zupa rosół z lanym ciastem

- ryba mintaj

- ziemniaki

- surówka z kiszonej kapusty

- kompot owocowy/ woda 

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- ryba mintaj, jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- kapusta kiszona, marchewka, cebulka zielona, jabłka

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka cukier 

Piątek

27.06.2025

          

W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w czerwcu 2025r. wynosi:

17dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 102zł

Termin płatności do 10.06.2025 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.