• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

18.11.2024

- zupa grochówka

- ryż z jabłkiem

- kompot owocowy/woda         

- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso

z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuszczony, marchew, pietruszka  korzeń, por,  seler, ziemniaki, sól, pieprz

- ryż, jabłka,  masło 82%

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka, cukier

Wtorek

19.11.2024

- zupa pieczarkowa z makaronem

- klops mielony

- ziemniaki

- buraczki

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny (kurczak,  marchew, por pietruszka, seler)  marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, pieczarki, śmietana 18%, makaron z pszenicy durum, sól, pieprz

- mięso wieprzowe z łopatki, mąka pszenna, bułka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, cebula, sól, pieprz

- ziemniaki. mleko 3/2%, sól

- buraki, masło 82%, sól, cukier

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

Środa

20.11.2024

- zupa krupnik z ziemniakami

- fasolka po bretońsku , pieczywo

- herbata z cytryną /woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, ziemniaki, pietruszka korzeń, nać, seler, kasza jęczmienna, pieprz, s

- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso

z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), fasola jaś, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy 28%-30%,

 ziele angielskie, sól, pieprz, czosnek, liście laurowe, słodka papryka wędzona, majeranek, mąka pszenna, zakwas żytni

 - herbata, cytryna

Czwartek

21.11.2024

- zupa rosół z lanym ciastem

- biała pieczeń

- ziemniaki

- kapusta czerwona

- kompot owocowy/ woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- schab, mąka pszenna, cebula, papryka czerwona słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- kapusta czerwona, masło 82%, cebula, jabłko, sól

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka cukier

Piątek

22.11.2024

- zupa pomidorowa z makaronem

- ryba miruna smażony

- ziemniaki

- surówka z kiszonej kapusty

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny (porcje z kurczaka, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler, buraki, ziemniaki, śmietana 18%, sól, pieprz

- ryba miruna, bułka tarta, jaja, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%

- kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebulka zielona

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier


W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady we wrześniu 2024r. wynosi:

19dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 114zł

Termin płatności do 10.11.2024 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.