• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

27.10.2025

 

 

- zupa koperkowa z ryżem

 

- jajko w sosie chrzanowym

 

- ziemniaki

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, koperek, seler, ryż, sól, pieprz

- mąka pszenna, jaja, śmietana 18%, masło, chrzan tarty(60%), woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulator kwasowości) sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Wtorek

28.10.2025

 

 

- zupa krem z pory

 

- spaghetti

 

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, seler, sól, por,pieprz - mięso wieprzowe z łopatki, mąka pszenna, olej rzepakowy, czosnek, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%, makaron spaghetti z pszenicy durum,

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Środa

29.10.2025

 

 

- zupa szpinakowa z lanym ciastem

 

- kotlet po parysku

 

- ziemniaki

- zielona sałata ze śmietaną

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń i nać, pieprz, szpinak, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól

- filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, ser żółty gouda, olej rzepakowy, pieczarki, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- zielona sałata, śmietana 18%, jogurt naturalny

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Czwartek

30.10.2025

 

 

- zupa rosół z makaronem

 

- bigos

 

 

 

 

- ziemniaki

- mandarynka

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- karczek b/k, boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, azotyn sodu, ), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), kapusta kiszona, kapusta biała, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%, olej rzepakowy, sól, pieprz

- ziemniaki, masło 82%, sól

- mandarynka

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Piątek

31.10.2025

- zupa barszcz czerwony

 

- ryba łosoś w jarzynie

- ryż

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, por, seler, buraki, śmietana 18%, sól, pieprz

- ryba łosoś, bułka tarta, jaja, seler, pietruszka, marchew, por, pomidor, sól, pieprz

- ryż, sól

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

 

W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów. Wykaz składników z wyszczególnieniem alergenów dostępny u intendenta.

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w październiku 2025r. wynosi:

23dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 138zł

Termin płatności do 10.10.2025 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.

Update cookies preferences