• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Alergeny

Poniedziałek

18.10.2021

- zupa żurek

- buchty , sos czekoladowy

- kompot owocowy/woda         

- wywar mięsno-warzywny (boczek wędzony, marchew, pietruszka, seler) boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą,  ziemniaki, sól, pieprz

- mąka pszenna, drożdże, jaja, olej rzepakowy, mleko w proszku, cukier, sól, może zawierać  soję, czekolada gorzka 70% (miazga kakaowa, cukier), masło 82%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

1,6,7,9,10,12

1,3,6,7

7

Wtorek

19.10.2021

- zupa krem z zielonego groszku

- klopso-gołąbki w sosie pomidorowym

- ziemniaki

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny (porcja rosołowa z drobiu marchew, por pietruszka, seler)  marchew, groszek zielony, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler,

- mięso wieprzowe z łopatki,  mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, cebula, biała kapusta, ryż , śmietana 18%, koncentrat pomidorowy 28%-30%, przyprawy do smaku

- ziemniaki, mleko, sól

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

1,9

1,3,7

7

Środa

20.10.2021

- zupa krupnik

- pałki z kurczaka w sosie chińskim

- ryż

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, ryż, seler, sól, pieprz 

- pałki z kurczaka , papryka słodka, olej rzepakowy, kiełki fasoli mung, papryka, marchew, cebula, por, kapusta biała, pomidory, pieprz, sól

- ryż, sól

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

1,9

1

Czwartek

21.10.2021

zupa rosół z lanym ciastem

- biała pieczeń

- ziemniaki

- kapusta czerwona

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny, (porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- schab, mąka pszenna, cebula, papryka czerwona, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- kapusta czerwona, cebula, jabłko, cukier

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko

1,3,9

1

7

Piątek

22.01.2021

- zupa pomidorowa z makaronem

- ryba mintaj

- ziemniaki

- surówka z kiszonej kapusty

- soczek jabłkowy

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, por, koncentrat pomidorowy 28%-30%,  śmietana 18% ,makaron kolanka z pszenicy durum

- ryba mintaj, bułka tarta, jaja, mąka pszenna, sól                                                

- ziemniaki, masło 82%

- kapusta kiszona, marchew, jabłko, cukier

- soczek jabłkowy

1,3,9

1,3,4,7,9

7



W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w październiku 2021r. wynosi :

20 dni x 5zł (koszt jednego obiadu ) = 100zł

Termin płatności do 10.10.2021 r.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.