• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Alergeny

Poniedziałek

17.01.2022

- zupa żurek

- makaron z serem

- kompot owocowy/woda         

- wywar mięsno-warzywny (boczek wędzony, marchew, pietruszka, seler) boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuskany,  ziemniaki, marchew, pietruszka  korzeń, por, seler, sól, pieprz

- makaron kokardki z pszenicy durum, ser twaróg, masło 82%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

1,6,7,9,10,12

1,7

Wtorek

18.01.2022

- zupa grysikowa z kalafiorem

- klopso-gołąbki w sosie pomidorowym

- ziemniaki

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać,

seler, kalafior, kasza manna, sól, pieprz

- mięso wieprzowe z łopatki,  mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, cebula, biała kapusta, ryż , śmietana 18%, koncentrat pomidorowy 28%-30%, pieprz, sól

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

1,9

1,3,7

7

Środa

19.01.2022

- zupa z zielonej fasoli

- pierogi z mięsem okraszone cebulką

- ciasto marchewkowe

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, zielona fasola, sól, pieprz

- łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, czosnek, cebula, sól, pieprz

- mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, proszek do pieczenia, cukier puder, marchew

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

1,9

1,3

1,3

Czwartek

20.01.2022

zupa pieczarkowa z makaronem

- gulasz wieprzowy

- ziemniaki

- surówka z ogórka kiszonego

- kompot owocowy/ woda

- wywar mięsno-warzywny (porcja rosołowa z drobiu marchew, por pietruszka, seler)  marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, pieczarki, śmietana 18%, makaron z pszenicy durum, sól, pieprz

- mięso z karczku, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, papryka, pieczarki, sól, pieprz

- ziemniaki ,masło 82%, sól

- ogórek kiszony, marchewka, cebula

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

1,7,9

1

7

Piątek

21.01.2022

- zupa krupnik z ziemniakami

- ryba miruna w jarzynie

- ryż

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler, sól, pieprz  

- ryba miruna, bułka tarta, jaja, mąka pszenna,  marchew, pietruszka, por, koncentrat pomidorowy 28%-30%, olej rzep. , seler, marchew, sól

- ryż, sól

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

1,9

1,3,4,7,9



W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w styczniu  2022r. wynosi :

16 dni x 5zł (koszt jednego obiadu ) = 80zł

Termin płatności do 14.01.2022 r.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.