• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

27.03.2023

- zupa koperkowa z ryżem

- jajko w sosie chrzanowym

- ziemniaki

- kompot owocowy/woda         

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, koperek, seler, ryż, sól, pieprz

- mąka pszenna, jaja,  śmietana 18%, masło, chrzan tarty(60%), woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulator kwasowości) sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Wtorek

28.03.2023

- zupa krupnik

- makaron penne w sosie bolońskim

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, kasza jęczmienna, pieprz, sól

- mięso wieprzowe z łopatki,  mąka pszenna, olej rzepakowy, czosnek, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%,  makaron penne z pszenicy durum,

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Środa

29.03.2023

- zupa barszcz czerwony

- gulasz z karczku

- kasza jęczmienna

- sałatka z ogórka

- soczek owocowy

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, por,  seler,  buraki, śmietana 18%, sól, pieprz

- mięso z karczku, mąka pszenna, cebula, olej rzep. , papryka, sól, pieprz, czosnek

- kasza jęczmienna, sól

- ogórki, woda, ocet cukier, sól, koper, czosnek, chrzan, gorczyca, ziele angielskie , pieprz, liść laurowy

 - jabłko, winogrona, wiśnia, czarna porzeczka, aronia, truskawka

Czwartek

30.03.2023

- zupa rosół z makaronem

- gołąbki w sosie pomidorowym

- ziemniaki

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- mięso wieprzowe z łopatki,  mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, cebula, biała kapusta, ryż , śmietana 18%, koncentrat pomidorowy 28%-30%, pieprz, sól

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- jabłko, winogrona, czarna porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka, malina

Piątek

31.03.2023

zupa pomidorowa z ryżem

- ryba mintaj

- ziemniaki

- surówka z kapusty kiszonej

- woda

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), ryż, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy 28%-30%, sól, pieprz

- ryba mintaj, bułka tarta, jaja, sól, pieprz

- ziemniaki, sól,  masło 82%

- kiszona kapusta, marchew, cebulka zielona

- woda



W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w lutym 2023r. wynosi :

20 dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 120zł

Termin płatności do 10.02.2023r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.