• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Alergeny

Poniedziałek

09.03.2020

- zupa z żurek

- kluski na parze, sos czekoladowy

- sok  owocowy     

- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso

z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), mąka żurek, marchew, pietruszka  korzeń, por,  seler,  przyprawy do smaku

- mąka pszenna, drożdże, jaja, olej rzepakowy, mleko w proszku, cukier, sól, może zawierać  soję, czekolada gorzka 70% (miazga kakaowa, cukier), masło 82%

- jabłko , banan, marchew

1,6,7,9,10,12

1,3,6,7

Wtorek

10.03.2020

Poznajemy smaki świata  Francja

- zupa porowa z ziemniakami

- wieprzowina po Burgundzku

- ziemniaki

- surówka w sosie „vinegret”

- kompot z czarnej porzeczki/woda

- porcje rosołowe z drobiu, por, seler, marchew, pietruszka korzeń i nać, ziemniaki,  przyprawy do smaku

- mięso wieprzowe z szynki,  mąka pszenna, olej rzepakowy, papryka czerwona, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%, przyprawy

- ziemniaki, mleko 3/2%

- kapusta biała, marchew, cebula, sos vinegret

- czarna porzeczka

1,7,9

1,7

       

       7

Środa

11.03.2020

- zupa z zielonego groszku

- łazanki

- kompot owocowy/woda

- porcje rosołowe z drobiu, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, groszek zielony, ziemniaki, przyprawy do smaku - makaron świderki z pszenicy durum, boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), kapusta kiszona, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%, olej rzepakowy,  przyprawy do smaku                                                                                    - czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko

9

1,6,7,9,10,12

Czwartek

12.02.2020

- zupa pomidorowa z ryżem

- kotleciki z ryby

- ziemniaki

- surówka z kapusty pekińskiej

- kompot owocowy/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, , por, seler, śmietana 18%,  ryż przyprawy do smaku

- ryba mintaj, bułka tarta, jaja, przyprawy do smaku

- ziemniaki, masło

 - kapusta pekińska, papryka czerwona, pomidor, ogórek zielony, kukurydza, olej rzepakowy, przyprawy do smaku

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko

1,3,7,9

1,3,4

7

Piątek

13.03.2020

- zupa barszcz czerwony zabielany

- pierogi z serem

- kompot z czarnej porzeczki

- porcje drobiowe, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler

buraki, śmietana 18%, przyprawy do smaku

- mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, ser biały półtłusty, cukier, śmietana 18%, masło, cukier wanilinowy

- czarna porzeczka

1,7,9

1,3,7



W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w marcu 2020r. będzie wynosić:

22 dni x 5zł (koszt jednego obiadu ) = 110zł

Termin płatności do 10.03.2020 r.

 

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.