• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

 

Dzień

Obiad

Skład

Alergeny

Poniedziałek

18.11.2019

- zupa kapuśniak z kiszonej kapusty

- buchty z sosem czekoladowym

- sok jabłko-gruszka/woda

- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso

z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), kapusta kiszona, marchew, pietruszka  korzeń, por, seler,  przyprawy do smaku

- mąka pszenna, drożdże, jaja, olej rzepakowy, mleko w proszku, cukier, sól, może zawierać  soję, czekolada gorzka 70% (miazga kakaowa, cukier), masło 82%

 - jabłko, gruszka        

1,6,7,9,10,12

1,3,6,7

Wtorek

19.11.2019

- zupa szpinakowa z lanym ciastem

- klopso-gołąbki w sosie  pomidorowym

- ziemniaki

- kompot z owocowy/woda

- porcje rosołowe z drobiu, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, szpinak, przyprawy do smaku

- mięso wieprzowe z łopatki,  mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, cebula, biała kapusta, ryż , śmietana 18%, koncentrat pomidorowy 28%-30%, przyprawy do smaku

- ziemniaki, masło

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka

1,3,7,9

1,3,7

7

Środa

20.11.2019

- zupa rosół z makaronem

- potrawka z kurczaka

- ryż

- kompot z czarnej porzeczki/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, lubczyk, makaron nitki (mąka pszenna, jajka, kurkuma) przyprawy do smaku

- filet z kurczaka, mąka pszenna, olej rzepakowy, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, brukselka, fasolka szparagowa, kalarepa, przyprawy do smaku

- ryż

- czarna porzeczka

1,3,9

1

9

Czwartek

21.11.2019

- zupa krupnik z ziemniakami

- kotlet schabowy

- ziemniaki

- marchewka z groszkiem

- kompot owocowy/woda

- porcje rosołowe z drobiu, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler, kasza jęczmienna, ziemniaki, przyprawy do smaku

- mięso wieprzowe z łopatki, mąka pszenna, bułka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, cebula, przyprawy do smaku

- ziemniaki

- marchewka, groszek zielony, masło

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka

1,9

1,3,7

7

Piątek

22.11.2019

- zupa barszcz czerwony

- pierogi z serem

- soczek/woda

- porcje drobiowe, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler

buraki, śmietana 18%, przyprawy do smaku

- mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, ser biały półtłusty, cukier, śmietana 18%, masło, cukier wanilinowy

- jabłko, winogrona, aronia, wiśnie, malina, truskawka, porzeczka czarna

1,7,9

1,3,4,7



 


W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady za listopad 2019r. będzie wynosić:

 

19 dni x 4 zł (koszt jednego obiadu ) = 76zł

 

Termin płatności do 10.11.2019 r.

 

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.