• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

20.01.2025

- zupa żurek

- buchty z czekoladą

- kompot/woda    

- wywar mięsno-warzywny (boczek wędzony, marchew, pietruszka, seler), boczek wieprzowy(mięso wieprzowe, 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%, sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), mąka żurek, ziemniaki, marchew, pietruszka  korzeń, por, seler, sól, pieprz

- mąka pszenna, drożdże, jaja, olej rzepakowy, mleko w proszku, cukier, sól, może zawierać  soję, czekolada gorzka 70% (miazga kakaowa, cukier), masło 82%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Wtorek

21.01.2025

- zupa z zielonej fasoli

- pulpety w sosie pieczarkowym

- ziemniaki

- kompot/woda     

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, seler, fasolka szparagowa, pieprz, sól

- mięso wieprzowe z łopatki, mąka pszenna, bułka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, pieczarki, cebula, masło, śmietana 18%,sól, pieprz

- ziemniaki,  mleko 3/2%, sól

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Środa

22.01.2025

           DZIEŃ MEKSYKAŃSKI

- zupa krem z cukini

              

- chili con carne

- ryż

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), cukinia, marchew, pietruszka korzeń, nać, seler,  

- mięso  wieprzowe z łopatki, papryka, kukurydza, fasola czerwona, pomidory, papryka czerwona, mąka  pszenna, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, oregano

- ryż paraboliczny, sól

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

Czwartek

23.01.2025

- zupa rosół z makaronem

- ryba okoń smażona

- ziemniaki

- surówka z kiszonej kapusty

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- ryba okoń, bułka tarta, jaja, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- kiszona kapusta, marchew, jabłko, cebulka zielona

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka cukier

Piątek

24.01.2025

- zupa barszcz czerwony

- naleśniki z serem

- soczek owocowy

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, por, seler, buraki, śmietana 18%, sól, pieprz

- jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, mleko 3/2% , ser twaróg półtłusty, cukier śmietana 18%

- jabłko, winogrona, wiśnia, czarna porzeczka, aronia, truskawka


W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w styczniu 2025r. wynosi:

19dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 114zł

Termin płatności do 10.01.2025 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.