• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

24.03.2025

- zupa grochówka

- buchty, sos czekoladowy

- kompot owocowy/woda          

- wywar mięsno-warzywny (boczek wędzony,) boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), groch łuszczony, ziemniaki, sól, pieprz

- mąka pszenna, drożdże, jaja, olej rzepakowy, mleko w proszku, cukier, sól, może zawierać  soję, czekolada gorzka 70% (miazga kakaowa, cukier), masło 82%

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka, cukier

Wtorek

25.03.2025

- zupa minestrone

- spaghetti                DZIEŃ WŁOSKI

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, fasola biała, seler

- mięso wieprzowe z łopatki,  mąka pszenna, olej rzepakowy, czosnek, cebula, koncentrat pomidorowy 28%-30%,  makaron  spaghetti) z pszenicy durum

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka, cukier

Środa

26.03.2025

- zupa koperkowa z ryżem

- kotlet z kurczaka

- ziemniaki

- surówka z białej kapusty

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, koperek, seler, ryż, sól, pieprz 

- filet z kurczaka, mąka pszenna, bułka pszenna, jajka, olej rzepakowy, pieprz, sól

- ziemniaki, sól, mleko 3/2%

- kapusta biała, marchew, jabłko,  cebula,  jogurt naturalny

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka cukier

Czwartek

27.03.2025

- zupa rosół z makaronem

- biała pieczeń

- ziemniaki

- kapusta czerwona

- sok jabłkowy

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- schab, mąka pszenna, cebula, papryka czerwona słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%, sól

- kapusta czerwona, cebula, jabłko, cukier, masło 82%

- jabłko

Piątek

28.03.2025

- zupa ogórkowa z ziemniakami

- pierogi z serem

- kompot/woda

- wywar mięsno-warzywny(porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por) ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, ziemniaki, seler,    śmietana 18%, sól, pieprz

- mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, ser biały półtłusty, cukier, śmietana 18%, masło 82%, cukier wanilinowy, sól

- jabłko, winogrona, wiśnia, czarna porzeczka, aronia, truskawka

          

W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w marcu 2025r. wynosi:

21dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 126zł

Termin płatności do 10.03.2025 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.