• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Alergeny

Poniedziałek

06.01.2020

           Święto Trzech Króli

Wtorek

07.01.2020

- zupa koperkowa z ryżem

- jajko w sosie chrzanowym

- ziemniaki

- kompot z czarnej porzeczki/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, koperek, por, seler, ryż, przyprawy do smaku

- mąka pszenna, jaja,  śmietana 18%, masło, chrzan tarty(60%), woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulator kwasowości) przyprawy do smaku

- ziemniaki, mleko 3/2%

- czarna porzeczka

1,9

1,3,7

7

Środa

08.01.2020

- zupa krupnik z ziemniakami

- pierogi z mięsem

                                                                           - soczek jabłkowy

- porcje rosołowe z drobiu, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler, kasza jęczmienna, ziemniaki, przyprawy do smaku

- łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja, czosnek, cebula, przyprawy do smaku

- jabłko

1,9

1,3

Czwartek

09.01.2020

- zupa rosół z lanym ciastem

- kotlet z piersi z kurczaka

- ziemniaki

- surówka krymska

- kompot owocowy/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, lubczyk, jaja, mąka pszenna, przyprawy do smaku

- filet z kurczaka, jajka, mąka pszenna, bułka poznańska(mąka pszenna, żytnia, drożdże,)przyprawy do smaku

- ziemniaki, mleko 3/2%

- kapusta biała, pekińska, por, ogórek zielony, przyprawy do smaku

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko

1,3,9

1,3,7

7

Piątek

10.01.2020

- zupa ogórkowa z ziemniakami

- kotleciki z ryby w sosie jarzynowym

- ryż

- kompot z czarnej porzeczki/woda

- kurczak, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler

buraki, śmietana 18%, przyprawy do smaku

- ryba mintaj, bułka tarta, jaja, seler, pietruszka, marchew, por, pomidor, przyprawy do smaku

- ryż

- czarna porzeczka

1,7,9

1,3,4,7



W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów
 

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w styczniu 2020r. będzie wynosić:

11 dni x 5zł (koszt jednego obiadu ) = 55zł

Termin płatności do 10.01.2020 r.

 

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.